© 2019 V sodelovanju s PROcademy.

4 - URNA MATURITETNA PREDAVANJA

KAJ VAS ČAKA V APRILU!

Predavanje bo sestavljeno iz dveh delov. V obeh delih bomo najprej predstavili tipe maturitetnih nalog, kriterije in smernice za reševanje, kasneje pa se bomo posvetili pregledu glavnih slovničnih tem, najpogostejšim napakam in napotkom za pisanje daljših sestavkov. Skupaj bomo rešili tudi nekaj primerov nalog (gap fill) in sestavili osnutek za enega od pisnih sestavkov.

 

1. del: SLOVNICA, BESEDIŠČE, SLUŠNO RAZUMEVANJE – kriteriji in tipi nalog – osnovne smernice za reševanje – slovnica in besedišče (besedotvorje, členi, trpnik in tvornik, poročani govor, pogojni in prilastkovi odvisniki …) – gap fill (one word per space): orientacija v besedilu – najpogostejše slovnične in pravopisne napake – smernice za slušno razumevanje

 

2. del: PISNO SPOROČANJE – predstavitev kriterijev za ocenjevanje pisnih sestavkov – zgradba in navodila za pisanje posameznih besedilnih vrst (članek, poročilo, uradno pismo, e-mail, argumentativni esej) – pisanje osnutka – organizacija in povezovanje besedila (sentence connectors) – jezikovni register in najpogostejše napake)

 MATURITETNA PREDAVANJA - ANGLEŠČINA

MATURITETNA PREDAVANJA - SLOVNICA

Slovnica je tisti del pouka slovenščine, ki velikemu številu dijakov daje občutek, da maternega jezika sploh ne poznajo. A nič za to. Na predavanju bomo pregledali vse, kar je za dobro odpisano maturo pomembnega. Naredili bomo kratek pregled slovnice vseh štirih let srednje šole in delali z zabavnimi (in malo manj zabavnimi) primeri. Vsa priredja, podredja, tvorjenke, vejice in pike in ostale slovnične nadloge bodo v času odmora ostale v predavalnici, pred nami pa bo razpostrta kava in rogljički. Ves čas vam bomo tudi na voljo za vprašanja, tako da brez strahu, AS inštrukcije so tu!

 MATEMATIČNE TROJKE

Vas mučijo matematični problemi na starih izpitnih polah? Si želite poglobiti svoje znanje pri reševanju maturitetnih nalog pri matematiki? Ste se odločili za višjo raven, pa ne veste kako se lotiti nalog?

Ekipa AS inštrukcij v letošnjem letu pripravlja matematične trojke, kjer se bodo naši inštruktorji vsako sredo individualno posvečali reševanju starih maturitetnih pol in vam bodo na voljo za vsa dodatna vprašanja.

MATURITETNA PREDAVANJA - ESEJ

Pridruži se nam na našem dogodku, kjer bomo predelali, razlagali in interpretirali pisanje maturitetnega eseja ter ti pomagali na poti do boljših uspehov pri maturi.

Predavanje je namenjeno vsem, ki želijo svoje pisanje izpopolniti.

 

Kaj vse boste izvedeli?

Izvedeli boste, zakaj je pametno najprej napisati osnutek.

Povedali vam bomo tudi, kako in kaj napisati v uvodu, jedru in zaključku.

Po kratkem predahu s kavo in rogljički pa bo sledilo še razločevanje med interpretativnim in razpravljalnim esejem, ter pregled konkretnih primerov pisanja eseja s pregledom najpogostejših slovničnih napak (in kako jih popraviti).

Čeprav vse zveni zelo resno, se bomo tega lotili na bolj sproščen način in predvsem bomo ves čas na voljo za odgovore na vaša vprašanja.

.